kaart

kaart

woensdag 28 november 2007

Tennant Creek, Mount Isa, Townsville

Eindelijk eindelijk zijn we aan de oostkust.... townsville om precies te zijn.
we zijn gisteravond aangekomen, en zitten nu in een hostel vlak bij het centrum. dit is voor het eerst in lange tijd dat het geen 38 graden is.. het is nog steeds wel rond de 32 graden, maar we zitten aan zee en de zeewind maakt veel goed. townsville ziet er wel leuk uit, maar we zijn er pas 1 dag, dus er valt nog niet echt veel te vertellen..
tennant creek was een gat, en mount isa was ook niet echt geweldig. in tennant creek zaten we in een hostel dat omringt werd door de grootste kakkerlakken ever, en nu ik erover nadenk blijven ze ons achtervolgen.. ook hier zitten ze overal. mount isa is ook weer een mijn-stadje, en schijnt de grootste stad in oppervlakte te zijn van de hele wereld. het is heel uitgespreid, maar zoals bijna overal in australie betekend dat niet dat er ook ontzettend veel mensen wonen..
we hebben 's avonds wat mooie foto's van de mijn gemaakt, maar verder was er niet veel te beleven. uit verveling zijn we overdag naar de bioscoop geweest, resident evil 3. niet naar toe gaan.
gisteravond in townsville al meteen weer eens wat wildlife gezien, een bruine possum (!!) en zo'n knalgroene kikker die je vaak op postkaarten ziet, je weet wel, met die handachtige pootjes en die grote ogen.
verder regent het hier best regelmatig... maar dat geeft niet na de hitte van de outback.
het voelt alsof we weer in een westers gebied zijn, terwijl dat onzin is natuurlijk, heel australie is westers. maar de outback is toch heel anders..

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi

Gave foto van die krokodil. Al een keer gegeten? Schijnt wel aardig te zijn.
gr Pxxx

Anoniem zei

Eten ze echt krokodil????????Ik dacht alleen tasjes en schoenen of mag dat ook niet?? wel eng hoor zo'n grote Als je gezommen heb kijk even of al je tenen er nog aanzitten gr wilma