kaart

kaart

vrijdag 9 november 2007

live vanuit adelaide:
toch maar niet naar de blue mountains gegaan... het bleek daar zelfs overdag maar 7 graden te zijn, dus laten we niet denken aan hoe het 's nachts zou zijn..
dus, dachten we, gaan we dinsdag gewoon een ticket kopen bij greyhound (bus) en gaan we aan onze rondreis beginnen.
ging ook al niet door.
zelfs met een abn-wereldpas kun je niet pinnen bij winkels e.d in australie, alleen de automaten werken. maar de automaat geeft je maar 600 dollar per dag, en een greyhound kilometerpas van 13000 km kost wat meer.
dus gingen we weer terug naar caringbah.
de volgende dag konden we weer geld opnemen, en met alle beetjes van alle rekeningen en portemonnees, hebben we de tickets gekocht en zijn we naar Canberra vertrokken. om 9 uur 's avonds kwamen we daar aan, het was donker, en stonden allemaal grote, wat leek, kantoorblokken, alles was dicht en er was geen mens te zien. en dan moet je nog een camping zoeken en je tent op zetten. en het was daar inmiddels ook niet meer dan 10 graden. we zijn snel weer in de bus gaan zitten, op weg naar melbourne. daar kwamen we om 6 uur 's ochtends aan. we hebben onze tassen gedumpt en hebben daar de hele dag doorgebracht. ik vond melbourne heel anders dan sydney, een beetje frans ofzo. heel veel arcades, een soort oude, hele mooie, overdekte winkelstraatjes In een gebouw. je kon gratis met een tram de touristen tour doen, wat niet zo boeiend was, maar we waren wel lekker uitgerust. de sfeer was niet zo chill als in sydney, wat misschien toch komt omdat er zoveel gestreste europeanen wonen (de helft van de bevoling van melbourne is europees geloof ik), maar ik vond het best een leuke stad. om half 9 's avonds diezelfde dag zijn we weer in de bus gestapt (op deze manier hebben we al 2 overnachtingen uitgespaart!!) en om 7 uur de volgende ochtend waren we in adelaide. dit is de 2e dag dat we daar zijn. we hebben een camping 2 km van het centrum gevonden. hij is niet heel goedkoop, maar 10 km buiten het centrum was net zo duur... en er is een zwembad en een openbare barbeque. waar je geen pasta op kunt koken hebben we gisteren ontdekt. ook hier zijn de mensen weer heel aardig, de mensen die op dezelfde barbeque echt aan het barbequen waren, hebben ons vlees en bier gegeven (lees: ik kreeg vlees haha). ik heb kangaroo vlees gegeten maar ik vond het niet zo lekker. het is een beetje als beef, maar dan met een raar smaakje.
's middags hebben we rondgelopen in adelaide, maar het is niet zo heel bijzonder. Sydney is tot nu toe de enige stad met echte highlights. Adelaide doet me heel de tijd denken aan een westernfilm in kleur, de hele stad staat vol met van die huizen met een afdak op palen ervoor (hoe heet dat nou?). we hebben een uur gezocht naar de chocolade fabriek van Haighs, een heel bekend merk hier. het bleek helaas een piepklein fabriekje te zijn, en alle ruimtes waren achter glas. en oja, het waren maar 3 ruimtes.. niet echt de moeite waard dus. Opvallend is dat in elke stad en straten vol zijn met kleine designerwinkeltjes, betaalbaar en onbetaalbaar, ik heb nog geen h&m gezien.
het duurde trouwens een uur om alle tentharingen in de grond te rammen, want we staan gewoon op grind-grond, waar mijn grasharingen dus niet voor geschikt zijn.. we hebben nu 7 kromme haringen, en de tent staat maar half. ik hoop dat het niet gaat regenen..
Na het eten hebben we possums gespot!!! possums zijn een soort beertjes, met muizen-oren een lange staart en een varkens neusje, en de grootste ogen die je ooit hebt gezien. maar ze zijn helemaal niet schattig.. ze hadden een gat geknaagd in de tent van de buren, en een hele zak brood en toffees meegenomen, die ze toen dus zaten op te eten. ze ruiken het eten gewoon, dus nu zijn we als de dood dat onze tent er ook aan gaat. want zo'n possum is ongeveer zo groot als een kat, dus een klein gaatje is het ook niet.. maar toch was het wel bijzonder, ze kwamen heel dichtbij, en ok, ze zijn toch wel leuk om te zien =)
vandaag om 8 uur de tent uit gesmolten, 's ochtends hebben we geen schaduw, duidelijk..
daarna gezwommen en in de zon gelegen, en nu zijn we weer in adelaide centre, om jullie op de hoogte te houden. morgen avond reizen we weer verder (in een stad geef je toch veel uit, en het is voor een deel toch ook hetzelfde) naar Port Augusta. geen idee wat daar is haha, maar we zien wel!
xxx

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zaterdagmorgen 7uur daar zie ik ook jouw verhaal verschijnen.ik geniet mee.leuke foto gekregen van angelinea ze missen jullie dag goede reis liefs wilma

Anoniem zei

Hoi luitjes
Het grote avontuur is begonnen met reizen en kamperen. Leuk om te lezen, jullie maken meer mee dan wij hier in storm en regenachtig holland.
Heel veel liefs Jose

Anoniem zei

Spannend het jongens zo lekker overal op af vliegen, jullie doen wel een mooie ervaring op.
Geniet nog lekker, jullie hebben tijd genoeg.
Liefs en groetjes
Omie en Loes

Anoniem zei

Ik vind die Possum wel cute eruitzien ^_^
Succes met het barbecuen dan [ben nog een beetje in shock over het kangoeroe-verhaal] en jullie gaan lekker snel!

Anoniem zei

Ha Lotte

Possums en kangeroes en nog wel op de BB. Jij durft. Slaapt het een beetje in de bus?
Go for ik
knuf p