kaart

kaart

zaterdag 1 december 2007

townsville, cairns

gisteren aangekomen in cairns, bleek de dichtsbijzijnde camping 20 kilometer buiten het centrum te liggen... oeps. we hadden besloten nu weer even wat goedkoper te doen, omdat we in townsville 3 dagen in een hostel hebben gezeten. nu wel een beetje spijt van..
in townsville zijn we naar het strand geweest en hebben we ons bij een blues-club voor 35 jaar- en-ouder naar binnen gelult. was een hele leuke avond. je kon niet eens echt in de zee zwemmen, en waren een soort grote zwembakken in zee gemaakt, met netten eromheen voor de kwallen, en daar mag je dan in zwemmen.. de oceaan valt ook een beetje tegen.. het ziet er uit als de noordzee, bruin.
nu dus in cairns, wel weer echt een stad. best benauwd weer, we zitten tegen de regenwouden aan. ons hostel heeft airco, maar maakt dezelfde fout al vele hostels, ze zetten hem zo hoog dat je 's nachts eerst een shirt aan trekt, even later een trui, dan een vest, en tenslotte toch mar je slaapzak uit je tas haalt. waarna iemand probeert de airco uit te zetten (je zit met zn 8en op een kamer), waardoor je 's ochtends opeens je bed uitsmelt.
maar verder is het wel een goed hostel. het ligt vrij ver buiten het centrum, maar elk uur gaat er een gratis busje heen en terug, dus we hoeven niet te lopen. in het centrum, aan de zee, ligt een heel groot zwembad, als een vijver gewoon in een parkje. het is openbaar en je kan erin springen wanneer je maar wilt, het is grtis en 24/7.
we zijn nu aan het kijken voor duiklessen, want de reden dat iedereen naar cairns gaat is het great barrier reef. ik vind het doodeng.. kilometers water onder je waarvan je maar een paar meter ziet..

ps. nieuwe foto's op charlottears.myphotoalbum.com

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi luitjes
Wat een avonturen allemaal, leuk!
Hier is het nat en koud met als gevolg dat iedereen verkouden rondloopt. Ik ook! Veel succes met duiken...lijkt me gaaf!!!!
Liefs Jose