kaart

kaart

donderdag 27 december 2007

surfers paradise, byron bay, newcastle


=) hallo


alweer even geleden.. we zijn inmiddels in de voorstad van sydney, onze australie reis zit er bijna op. 21 januari vliegen we naar bali!
sinds de laatste keer dat ik geschreven heb zijn we onder andere naar surfers paradise geweest. op zich was daar behalve het centrum niks te beleven, maar onze camping lag aan een strand van 60 meter breed en kilometers lang, dus dat was wel relaxed. daarna zijn we een paar dagen in byron bay geweest. veel kleiner dan surfers paradise, maar wel meer sfeer. ze noemen het het hippiedorp van australie.. er lopen inderdaad wat andersoortige types rond en op je blote voeten lopen is in. er was daar een festival voor zwervers met gratis eten.. 3 keer raden wie dat gratis eten allemaal op aten. nee niet wij, maar wel de halve niet-zwerver bevolking van byron bay.. als het maar gratis is heh.
zoals sommigen al op yori's blog hebben gelezen hebben we ook een surfpoging gewaagd... wat niet helemaal succelvol was maar wel erg leuk. totdat je de volgende dag opeens allemaal blauwe plekken hebt.
nu zijn we in newcastle, vlak boven sydney eigenlijk. we zitten op een camping op een schiereiland, dus we gaan elke dag met de veerboot naar het centrum. verder is er in newcastle niks, behalve een cafe dat zn eigen gingerbeer brouwt (gemberbier). met kerstavond hebben we pizza gegeten aan de haven. eerste kerstdag was het koud en regenachtig, precies zoals het hoort met kerst (de sneeuw die in nederland net valt als wij weg zijn... daar hebben we het maar niet over). 's avonds hebben we Babe gekeken, en de volgende ochtend werden we om 7 uur wakker omdat het stormde...'s avonds weer uit eten geweest, en toen was de kerst alweer voorbij..
vandaag zijn we naar een natuurreservaat geweest, war ze koala's, wombats en kangaroes hadden. zie foto's.
morgen gaan we een week naar sydney, om daar nieuwjaar te vieren, en dan gaan we maar weer naar newcastle... het is hier een stuk goedkoper dan in sydney, sinds het gasthuis van mn familie in puin ligt
verder gaat alles goed, het is helaas niet zulk mooi weer, erg bewolkt, dus naar het strand gaan we niet meer. gelukkig heeft de camping een tv-room..
check www.charlottears.myphotoalbum.com voor meer foto's

4 opmerkingen:

Anoniem zei

goedemorgen schatten.
vandaag 28 dec smorgens half 8 Ik hoorde ping en daar kwamen jullie met je verhalen en de foto;s ze worden steeds mooier.Ik heb de kerst in maassluis doorgebracht was gezellig Ik heb jullie kerst groet snacht om half een ontvangen hartstikke leuk Vandaag naar den haag naar De notenkraker met De Dutch Don: Dance Devision Jammer dat het weer wat minder is Misschien zit je nu ook nog in het internet cafe?????????? je weet ik ben vroeg op en nieuwschierig wie er aan me gedacht heeft O Ja Charlot de ramen worden nu wel erg vies dus ik mis je dag schatten geniet verder ik denk aan jullie Oma willempje

Anoniem zei

Gaan jullie luie honden nou ooit nog eens aan het werk :P. Jammer van het weer, het begint hier inmiddels een stuk beter te worden.

Kan niet wachten tot 27 februari,
nick

Anoniem zei

Heej

Met oliebollen in onze handen wensen we jullie een fijn 2008:)

Pim & Tijs

Martijn zei

Hoi Lot,
Wat een indrukwekkende verhalen. Geniet er nog maar lekker van, hier is Kerst en Oud&Nieuw toch elk jaar hetzelfde. Hoewel, voor ons nu in een nieuw huis...
Wat jullie allemaal meemaken...wat een ervaring! Ook als het soms een beetje tegen zit lossen jullie het toch weer op. Heel knap. Veel succes en tot ziens.
Groetjes Martijn.